SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaşmak istemeyen işgalciler zırhlı araçlarını batırıyor

Ukrayna’da savaşan Ruslar, silahlı çatışmalardan kaçınmak için farklı yöntemlere başvuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaşmak istemeyen işgalciler zırhlı araçlarını batırıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı, Ukrayna’nın doğu bölgelerinde faaliyet gösteren Rus askerler ve Rusya yanlısı teröristler, silahlı çatışmalara katılmamak için farklı yöntemleri kullandığını bildirdi.

Cephe hattından uzak kalmak için Rus askerlerin ve Rusya yanlısı teröristlerin askeri araçlarına bilerek zarar verip onları bozduğunu belirten İstihbarat Teşkilatı, “”4 Nisan tarihinde Lugansk bölgesinin Krasnıy Luç yerleşim yerin civarında bulunan poligonda düzenlenen tatbikat sırasında Rusların 7’nci mekanize piyade tugayının askerleri, dört zırhlı personel taşıyıcıyı batırdı. Bu araçların üçü uzun süre tamirat edilecek” diye kaydetti.

 Bunun yanı sıra Donbas’ta Ukrayna ordusuna ve Ukrayna sivil halkına karşı savaşan bazı Rusların imha edildiğini ifade eden İstihbarat Teşkilatı, 4 ve 5 Nisan tarihlerinde Ukrayna’nın Avdeyevka yerleşim yerin yanında faaliyet gösteren sabotaj grubun üç Rus askerin öldürüldüğünü, beşinin ise yaralandığını bildirdi. Buna rağmen son günlerde Rus askerlerin ve Rusya yanlısı teröristlerin Ukrayna askerlerine yaptıkları saldırıların arttığı belirtildi.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı, Rusya’nın Ukrayna’nın doğu bölgelerinde yürüttüğü kirli savaşta Donbas’ta savaşan Rus askerlerinin, maaşlarını alamadıkları için protesto olarak kendi tanklarını yaktıklarını bildirdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.