SON DAKİKA
Hava Durumu

Semavi Yüz anıtını parçalayan vandal tutuklandı

Kiev’de Semavi Yüz anıtını paramparça eden vandal 2 ay süreyle tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Semavi Yüz anıtını parçalayan vandal tutuklandı

Kiev’in merkezinde bulunan ve Kiev'deki Euromeydan olayları sırasında, 18-20 Şubat 2014 tarihinde keskin nişancıların ve polisin kurşunuyla ölen, sayıları yüzden fazla olduğu için “Semavi Yüz” olarak adlandırılan aktivistlerin anısına dikilen Semavi Yüz anıtına saldıran Yuriy Çekanov, bugün 6 Ekim'de çıkarılan mahkemede tutuklandı.



Kiev Peçersk Bölge Mahkemesi hakimi Roman Novak, bugün yapılan duruşma sırasında vandal hakkında 320 bin grivna kefaletle serbest bırakılma imkanı ile 2 ay tutukluluk kararı çıkardı.



160140



Bunun yanı sıra Yuriy Çekanov’un Ukrayna’dan çıkışına imkan veren pasaport ve diğer belgelerini teslim etmesi gerektiği, kararın Kiev Temyiz Mahkemesinde 5 gün içinde temyiz edilebileceği belirtildi.



Kiev’in merkezinde bulunan ve Kiev'de Euromeydan olayları sırasında, 18-20 Şubat 2014 tarihinde keskin nişancıların ve polisin kurşunuyla ölen, sayıları yüzden fazla olduğu için “Semavi Yüz” olarak adlandırılan aktivistlerin anısına dikilen Semavi Yüz anıtına 5 Ekim'de saldırı düzenlendi.



Saldırıyı gerçekleştirdiği şüphesiyle Ukrayna’nın doğusunda yerleşen Lugansk doğumlu, Kiev’e ise Rus işgali altındaki Sivastopol’den gelen 43 yaşındaki Yuriy Çekanov gözaltına alındı. Saldırganın 3 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği ifade ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.