SON DAKİKA
Hava Durumu

Sivastopol’de okula sahte bomba ihbarı gergin saatler yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2010 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2010 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sivastopol’de okula sahte bomba ihbarı gergin saatler yaşattı
Sivastopol’de bir okula patlayıcı yerleştirildiği şeklinde telefonla ihbar yapıldı. Emniyet güçlerine gergin saatler yaşatan bomba ihbarı asılsız çıktı.
5 Mart’ta Sivastopol’ün new-sebastopol.com haber sitesinde yer alan bilgilere göre, ismi belirlenmeyen fakat ses tonundan genç olduğu anlaşılan bir şahıs, 26 Şubat’ta saat 18.24’te “102” acil telefon numarasından arayarak Sivastopol’ün Gagarin mahallesindeki bir okulda patlayıcının yerleşildiğini ihbar etti.
İhbarı gerçek olarak değerlendiren emniyet yetkilileri, terör saldırısı uyarısı yaptılar. Okula Sivastopol polisi, itfaiye ve Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Sivastopol İdaresi ekipleri, ambulanslar ve tahliye araçları intikal etti.
İncelemelerin ardından ihbarın asılsız olduğunu ortaya çıktı.
“Bomba uyarısı” yapan genç ihbarcının amacı derslerin yapılmasını engellemek olsaydı, neden okulun kapandığı saatlerde bunu yaptı? Emniyet yetkililerinin dikkatlerini çekerek çok daha ileriye dönük planları mı vardı?” şeklinde kafalarında soru işaretleri doğan SBU yetkilileri soruşturma başlattı.
İhbarcının ses kaydının okulun öğretmenlerine dinletilmesi sonuç vermeyince bütün öğrencileri tek tek sorgulayan SBU, bir öğrencinin sorgulamadaki davranışlarını şüpheli buldu. Öğrenci, özel bir öğretmenin yanında devam eden sorgulamada suçunu itiraf etti ve suç ortağını ele verdi.
Sahte bomba ihbarı yaparak amaçları kamu düzenini bozup dikkatini çekmek olduğu anlaşılan söz konusu ilkokul 4'üncü sınıf öğrencilerinin ebeveynlerinin para cezasına çarptırılacağı açıkladı.
Rıdvan Calilov


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.