SON DAKİKA
Hava Durumu

Somali'de el-Şebab dehşet saçtı

Somali'de el-Şebab örgütü ele geçirdiği bir beldede beş sivili öldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Somali'de el-Şebab dehşet saçtı

Somali'de, Hiran bölgesindeki Ayl Ali beldesinin kontrolünü ele geçiren el-Şebab unsurları 5 kişiyi öldürdü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre el-Şebab unsurları ikisi kabile lideri, 3'ü tüccar 5 kişiyi bıçaklayarak öldürdü. Öldürülen şahıslara 2015 yılında beldenin kontrolünü ele geçiren Etiyopya kuvvetleriyle ilişkileri bulunduğu suçlaması yöneltildiği ve bu yüzden hedef alındıkların belirtildi. Bunun dışında aralarında kadınların da bulunduğu 30 kişinin örgüt tarafından alıkonularal bilinmeyen bir yere götürüldüğü, evlerin yağmalandığı bildirildi.

Bilindiği gibi Etiyopya birlikleri, Batı Somali bölgesi sınırında yer alan ve Somali'nin diğer bölgelerinin arasında bulunduğundan stratejik önem taşıyan Ayl Ali beldesini, Somali hükümetinin desteğiyle Ağustos 2015'te ele geçirmişti.

Ayl Ali beldesinin kontrolü, Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) bünyesindeki Etiyopya birliklerinin çekilmesinin ardından el-Şebab örgütüne geçti. Etiyopya birliklerinin beldeden çekilme nedenine ilişkin herhangi bir açıklama gelmediği, Somali medyasının Addis Ababa'da yaşanan güvenlik problemlerinin söz konusu adımda etkili olduğu yönünde bir kanaatin oluştuğu ifade ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.