SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye’de bir Rus askeri daha öldü

Rus askerleri Suriye’de ölmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Suriye’de bir Rus askeri daha öldü

Rusya’da Orenburg İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Suriye’de Rus askeri Vadim Tumakov’un öldürüldüğünü bildirdi.

Rusya’nın Suriye’de düzenlediği askeri operasyonuna katılan özel tim görevlisi Tumakov’un cesedinin Orenburg bölgesinin Pokrovka köyüne getirildiği belirtildi.

Bundan önce Vadim Tumakov’un eşinin Rusya’nın Rostov şehrindeki morga gidip cesedin kocasına ait olduğunu teyit ettiğini açıklayan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Vadim Tumakov’un Suriye’ye gittiğini ailesine söylemediğini ifade etti.

1984 doğumlu Tumakov, Rusya ordusunda sözleşmesi asker olarak görev yapıyordu. Tumakov’un nasıl öldüğü ile ilgili bilgi gizli tutuluyor.

Bundan önce Rusya yönetimi, Suriye’de 6 Rus askerin öldüğünü bildirmişti.

Rusya, 30 Eylül 2015 tarihinde Suriye topraklarındaki DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kampları ile sivil yerleşim yerlerini hedef aldı.

Suriye’deki savaşın beşinci yıldönümü nedeniyle 11 Mart tarihinde çeşitli insani yardım kuruluşların yayınladığı raporda, 2015 yılında Suriye’de en az 50 bin insanın öldüğü kaydedildi.

Suriye Adalet Enstitüsü (SAE) tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Şubat ayında (2016) kara ve havadan Türkmen beldesi Halep ve kırsalında yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda 390 kişinin öldüğü bildirildi. Açıklamada Rus savaş uçaklarının özellikle yerleşim yerlerini hedef aldığı vurgulanarak, saldırılarda ölenlerin 53'ünün kadın, 103'ünün çocuk, 1'inin gazeteci, 2'sinin sağlık çalışanı ve 6'sının insani yardım çalışanı olduğu kaydedildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.