SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör örgütü PYD Türkmenleri göç ettiriyor

Terör örgütü PYD köylerdeki Türkmenleri göçe zorluyor. Köylerde yaşayan yaklaşık 90 aile terör örgütü tarafından göç ettirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2015 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2015 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Terör örgütü PYD Türkmenleri göç ettiriyor

PYD/PKK terör örgütünün, çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu Suriye Tel Abyad'taki bazı köylerden yaklaşık 90 aileyi göçe zorladığı öğrenildi.
 
Güvenlik kaynaklarınca hazırlanan raporlar, terör örgütünün Suriye'de Türkmenlere yönelik baskılarını açıkça ortaya koydu. Rapora göre başta ABD olmak üzere koalisyon devletlerinin desteği ile DAİŞ terör örgütüne karşı yürüttüğü çatışmalarda başarı sağlayan ve Tel Abyad ilçe merkezi ile çevresinde hakimiyet sağlayan terör örgütü PYD, bölgedeki Türkmenlere yönelik "etnik temizlik", "göçe zorlama" gibi baskılarını her geçen gün artırıyor.
 
Türkiye'nin yaptığı tüm uyarılara kulak tıkayan terör örgütü, ABD ve zaman zaman Esad'ın da desteği ile bu etnik temizlik ve göçe zorlama faaliyetlerini sürdürüyor. 
 
Edinilen bilgiye göre dün PKK/PYD terör örgütü unsurlarının, nüfusunun çoğunluğu Türkmen olan Hammam Turkuman, El Manara ve Zebakiye köylerinde yaşayan yaklaşık 90 aileyi göçe zorladığının açıkça görüldüğü kaydedildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.