SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör saldırılarının hedefi Bağdat

Bağdat'ın çeşitli noktalarında düzenlenen bombalı ve silahlısaldırıların neticesinde 11 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Terör saldırılarının hedefi Bağdat

Bağdat'ın çeşitli noktalarında düzenlenen bombalı ve silahlısaldırıların neticesinde 11 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

TRT Haber'in aktardığına göre dün 9 Ekim tarihinde Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli noktalarında farklı türde saldırılar meydana geldi.

Buna göre Bağdat'ın kuzeybatısında yer alan Eş-Şu'le semtinde çay ocağı yakınında meydana gelen bir patlamada 2 kişinin öldü, 7 kişi yaralandı. Bağdat'ın güneyinde bulunan El-Yusufiye nahiyesinde bir askeri devriye aracını hedef alan bombalı saldırıda ise Sünni "El-Haşd el-Aşairi" güçlerinden 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Hüseyniye'de bir halk pazarı yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi ölüp, 9 kişi yaralanırken, şehrin güneydoğusunda Ez-Za'faraniyye semtinde bir başka saldırıda 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı.

Bunun haricinde Sadr şehrinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu bir kadının öldüğü ve üzerlerinde kurşun izlerine rastlanan 3 erkek cesedinin bulunduğu bildirildi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, saldırıların Irak'taki kayıplarına binaen DAEŞ tarafından gerçekleştirildiği şüphesi üzerinde duruluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.