SON DAKİKA
Hava Durumu

Trabzon Havalimanı'nda facianın eşiğinden dönüldü

Trabzon Havalimanı'na inen bir yolcu uçağı dün, 13 Ocak'ta 23.00 sularında pistten çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trabzon Havalimanı'nda facianın eşiğinden dönüldü

Trabzon Havalimanı'na inen bir yolcu uçağı dün, 13 Ocak'ta 23.00 sularında pistten çıktı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz olayla ilgili olarak Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Ankara'dan Trabzon'a gelen uçağın iniş yaptıktan sonra pistten dışarıya çıktığını söyledi. Yavuz, yolcuların tahliye edildiğini belirterek "Herhangi bir yaralı yok." dedi.

Trabzon Havaalanı'na iniş yaptıktan sonra henüz belirlenemeyen sebeplerle pistten çıkan uçak nedeniyle havaalanı geçici olarak uçuşlara kapatılırken, güvenlik gerekçesiyle uçuşlar durdurulmuştu. Denize metreler kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edildi. Apron sonuna yakın bir bölgede pisten çıkan uçakta soğutma işlemleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince gerçekleştirildi.

Trabzon'a gelmek için havayolu ile Ordu-Giresun Havalimanı'na buradan da sabah saatlerinde kara yolu ile Trabzon'a gelen heyet, pilotlar ve kabin heyeti ile görüştükten sonra uçağın pistten çıktığı alanda ve uçakta incelemelerde bulundu.

Airporthaber isimli sitede yer alan bilgilere göre, uçakta yolcuların özel eşyalarının bir çoğunun başüstü bagajlarında bulunduğu, valizlerinin de uçağın bagaj kısmında yer aldığı belirlenirken, uçağın bulunduğu bölgeden nasıl çıkartılacağı ile ilgili teknik çalışma başlatıldığı ve bu çalışma sonrasında söz konusu uçağın gövdesinin bulunduğu yerden nasıl çıkartılacağı ile ilgili bir rapor hazırlanacağı öğrenildi. Öte yandan deniz içindeki uçak ve motor parçaları da dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.