SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de terör saldırıları sürüyor

Türkiye - Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 01:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'de terör saldırıları sürüyor
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 
 
Hakkari Valiği'nden yapılan açıklamada, Yüksekova'da artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu. 
 
Kars'ta 250 kilogram patlayıcı ele geçirildi
 
Öte yandan Kars İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği arazi arama tarama çalışmalarında, 250 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Bölgede bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.
 
Polislere hain saldırı
 
Bölücü terör örgütü PKK polislere de saldırıları nı sürdürdü. Osmaniye'de de devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından kısa süreli çatışma yaşandı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibiyle askeri birlikler sevk edildi.
 
Gaziantep'te de terör örgütü mensupları polis merkezine saldırdı. Saldırıya polis ekiplerinin silahla karşılık vermesi üzerine yüzleri maskeli ve içlerinden birinin etek giydiği belirtilen 3 zanlı, kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
 
Asya Atila
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.