SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin dört bir yanında patlama

Türkiye'de, Hakkari, Van ve Mardin'de peş peşe düzenlenen saldırılarda 4 asker şehit oldu, 2'si ağır, 14 asker de yaralandı. Antalya'da ise bir balıkçı barınağında patlama meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin dört bir yanında patlama

Terör örgütü PKK, Hakkari, Van, Adıyaman, Mardin ve Bitlis'te askeri hedef aldı. Mardin ve Hakkari'deki saldırılarda 4 asker şehit oldu. Antalya'da da teröristlerin Kemer karayolu üzerinde bir akaryakıt tankerine düzenledikleri roketli saldırıda, balıkçı barınağı isabet aldı.

 

Mardin-Diyarbakır yolunda saldırı

Mardin-Diyarbakır karayolunun 25. kilometresindeki Sultan Şehmus mevkisinde bir askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler daha önce yola tuzaklamış oldukları patlayıcıyı infilak ettirdi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 3 askerin şehit olduğu, yaralananların olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

 

Van

Van'ın Başkale ilçesi Albayrak bölgesinde de teröristler yola döşedikleri bir patlayıcıyı askeri araç geçerken infilak ettirdi. Patlamada 2'si ağır 8 asker yaralandı.

 

Hakkari

Benzer bir saldırı haberi de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden geldi. Bu kez Tekeli Köyü yakınlarında bir askeri araç hedef alındı. Buradaki saldırıda ise 4 asker yaralandı. Yaralı 4 askerden 1'i kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Adıyaman

Adıyaman'ın merkeze bağlı Kömür beldesi yakınlarında da çatışma yaşandı. Çatışmada yaralanan asker, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bitlis

Bir terör saldırısı da Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşandı. Anadere köyü kırsalında da çıkan çatışmada bir uzman çavuş yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan uzman çavuş, helikopterle getirildiği Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri, saldırıların ardından bu bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

 

Antalya’da balıkçı barınağında patlama

Bunların yanı sıra sabah saat 10.30’da Antalya'da teröristlerin Kemer karayolu üzerinde bir akaryakıt tankerine düzenledikleri roketli saldırıda, balıkçı barınağının isabet aldığı bildirildi. Şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, bir balıkçılık şirketinin deposunun hasar gördüğü bildirildi. Yoldan geçen bir tankere de yine teröristler el yapımı patlayıcı attı. Teröristlerin tankeri hedef aldığı değerlendiriliyor. Bir diğer iddia ise saldırının balık alan polislere yönelik olduğu yönünde. Atılan ikinci roketin denize düştüğü, Özel Harekat ekiplerinin bölgede arama çalışması başlatarak denize düşen roketi aradıkları belirtildi.

Teröristlerin dağlık alandan attığı 2 roketten birinin, mezat alanının arkasında bir balıkçılık şirketinin deposuna isabet ettiği, diğerinin boş alana düştüğü kaydedildi.

Olayın duyulması üzerine bölgeye çok Özel Harekat timleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Özel Harekat timleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede helikopter destekli operasyon başlattı.

Barınağın karşısındaki dağlık ve ormanlık alana gruplar halinde giren özel harekat polisleri, bölgeyi taramaya başladı. Havadan alçak uçuş yapan Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir helikopter operasyona destek verdiği, patlamanın yaşandığı barınaktaki konteynerde de polis ekiplerinin incelemelerine devam ettiği ifade edildi.

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul olay yerine gelerek olayla ilgili bilgi aldı, başlatılan operasyonu yönetti.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu ise saldırının balık alan polislere yönelik olduğunu iddia etti.  Kendiroğluşöyle konuştu: “Patlamayla ilgili detaylı bilgiler aldık. İlk bilgilerimize göre barınağa 5 polisimiz balık almak için gitmiş. Bu sırada dağlık alandan roket atılmış ancak isabet ettirememişler. Polislerimiz de hemen ateşe karşılık vermiş. Daha sonra bölgeye giden itfaiye ve ambulanslara da ateş açılmış. Çok şükür can kaybı veya yaralanan yok." Kendiroğlu saldırının tankerlere yönelik olmadığını da söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.