SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye: Pakistan halkına her türlü yardıma hazırız

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, dost Pakistan hükümeti ve kardeş Pakistan halkıyla güçlü dayanışma içindedir. İhtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazırız" diye belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye: Pakistan halkına her türlü yardıma hazırız

Pakistan Afetle Mücadele yetkililerince yapılan açıklamada, Gilgit-Baltistan bölgesi ve Hayberpaktunhuva eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların hayatı olumsuz etkilediği kaydedilerek birçok yolun kullanılamaz hale geldiği ve nehirlerin taştığı belirtildi.

Açıklamada bazı bölgelerde meydana gelen toprak kayması ve göçükler nedeniyle 63 kişinin yaşamını yitirdiği, yağışların yoğun olduğu bölgelere elektrik verilemediği bildirildi.

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, dost Pakistan hükümeti ve kardeş Pakistan halkıyla güçlü dayanışma içindedir. İhtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazırız" diye belirtildi.
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hayber Pahtunhva Eyaleti ile Keşmir ve Gilgit-Baltistan bölgelerinde meydana gelen sel felaketi sonucunda ilk belirlemelere göre 60'ın üzerinde can kaybı olduğu ve onlarca kişinin yaralandığı, büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor, felaketin sebep olduğu yaraların en kısa sürede sarılmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle, dost Pakistan hükümeti ve kardeş Pakistan halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı ve ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

Pakistan'da geçen ay etkili olan şiddetli yağışlarda, 10'u çöken maden ocağında olmak üzere 42 kişi ölmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.