SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da yaz boyunca binden fazla çocuk kayboldu

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2012 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2012 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da yaz boyunca binden fazla çocuk kayboldu
Ukrayna İçişleri Bakanlığı Çocuk Departmanı Başkanı Aleksey Lazarenko Ukrayna’da yaz boyunca 1526 çocuk kaybolma ihbarının yapıldığını açıkladı.

“Son 3 ay içinde Ukrayna’da içişleri organlarına çocuk kaybıyla ilgili 1526 başvuru geldi.” diyen Aleksey Lazarenko, küçük yaştakilerin kaybolma olaylarının polis için "hassas bir konu" olduğunu söyledi. Lazarenko “Ukrayna İçişleri Bakanlığı, çocuk kaybı ihbarı alındıktan sonraki gün hemen cinayet maddesi gereğince ceza davası açılıyor ki bu çocuğun bulunduğu yeri tespit edilmesine yönelik çalışmalarda maksimum tedbirler alınabilsin.” dedi.

Lazarenko’nun verdiği bilgiye göre, Haziran – Temmuz aylarında 2075 çocuk çeşitli suçların mağduru oldu. 707 çocuğa karşı ağır veya çok ağır suçlar işlendi.

Aleksey Lazarenko “Çocuklar en çok hırsızlık, soygun ve dolandırıcılık gibi suçların mağdurları oluyor. Yüzde 10’u cinsel şiddetin, yüzde 10’u ise trafik kazalarının mağduru oluyor.” dedi.

Lazarenko, İçişleri Bakanlığı’nın çocuklar tarafından işlenen veya onlara yönelik olan suçların önlemek için geliştirdiği model ile durumun iyiye gideceğine ilişkin ümidini dile getirdi.

Sevil Ablayeva

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.