SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan binden fazla Rus asker ayrıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan binden fazla Rus asker ayrıldı

Rusya yanlısı teröristler ve Rus ordusu işgali altında bulunan Ukrayna’nın doğu bölgelerinde Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri asker sayısının azaldığı tespit edildi.

Terörle mücadele operasyonunun basın servisi, Facebook sayfasında Ukrayna’dan binden fazla Rus askerin ayrıldığını bildirdi.

Terör örgütleri, Rus askeri birliklerin yerine kendi silahlı gruplarını oluşturmaya çalışıyor. Böylece teröristler, Donetsk’te ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin 1.alayının oluşturulduğunu ilan etti.

Terörle mücadele operasyonu basın servisi, teröristlerin yerel halka karşı davranışını dikkate alarak söz konusu silahlı grupların ilgili bölgede yasallığı nasıl koruyacaklarını tahmin etmenin mümkün olduğunu yazdı.

Daha önce Enformasyon Direniş Grubu Koordinatörü Dmitriy Tımçuk, Rusya yanlısı teröristlerin kontrolündeki Donbas’ta “Novorossiya (Yeni Rusya) ordusu” olarak tanıtılan Rus askerlerinin bulunduğu bir grup oluşturulduğunu açıkladı.

Rus askeri yönetim ve Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) birliklerinin, bağımsız yerli çetelerin ortak bir komutanlığın emrinde olması için çaba sarfettiğini belirten Dmitriy Tımçuk, kişisel Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “İşgal edilen bölgelerde “Novorossiya ordusu” adı altında Rusya Federasyonu ordusu ve Rusyalı paralı askerlerden oluşan bir grup kuruldu ve bünyesine ikincil öneme sahip, gösteri eylemleri düzenlemek için yerli çeteler de dahil edildi. Söz konusu çetelerde yerli teröristlerin yanı sıra Rusyalı paralı askerler yer alıyor” kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.