SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı gelin adayları Yalta’da defile yaptılar (FOTO, VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2012 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı gelin adayları Yalta’da defile yaptılar (FOTO, VİDEO)
Ukraynalı gelin adayları sahil kenti Yalta’da gelinlik şovu yaptılar.
Saç tasarımcısı İrina Bondareva ve fotoğraf sanatçısı Natalya Tsukanova’nın organize ettiği etkinliğe Yalta Belediyesi ve Massandra Şurasının destek verdi. Bu etkinlikle halkın dikkati aile, evlilik ve annelik gibi değerlere çekildi.

Etkinliğe, Kırım Tatar, Ukrain, Yunan, Hint, İspanyol ve Avrupa halklarının geleneksel gelinliklerini giyen 35 kız katıldı. Katılımcılar arasında Ukrayna göbek dansı şampiyonu 13 yaşındaki Albina Tılko da yer aldı. En genç katılımcı olan Tılko Hint gelinliği giydi. Kızlar sahilde yürüyüş yaptılar. Kızlar, geçitten sonra Lenin Anıtının yanında kurulan sahnede poz verdiler.

Yarışmanın galipleri açıklandı. Kırım Tatar gelinliği dalında yarışmayı Emine Ablayeva kazandı. Ablayeva, beyaz atlastan yapılmış ve altın iple işlenmiş gelinlik giyerken, elinde kırmız gül buketi vardı. Ablayeva’ya ve yarışmanın diğer galiplerine madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmadan sonra konser yapıldı. Konser sırasında gelin geçidine katılan kızlar toplu şekilde dans ettiler ve ellerindeki buketleri attılar. Albina Tılko, göbek dansı şovu yaptı.

Etkinlik sırasında bir çiftin resmi nikâhı yapıldı.

Tamila Karakaş, Ayder İslâmov, Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.