SON DAKİKA
Hava Durumu

VKontakte, Aeroflot’un kovduğu hostesi işe aldı

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2012 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2012 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
VKontakte, Aeroflot’un kovduğu hostesi işe aldı
Rusya’nın en çok üyeye sahip olan sosyal paylaşım sitesi VKontakte, 9 Mayısta Endonezya’da yaptığı tanıtım uçuşu sırasında dağa çarpan Sukhoi Superjet 100 tipi uçağıyla alay ettiği için Aeroflot tarafından kovulan hostes Yekaterina Solovyova’yı işe aldı.

VKontakte’nin genel müdür yardımcısı İlya Perekopskiy, Solovyova’nın şirketin Moskova ofisinde sekreter olarak çalışacağını söyledi.

Solovyova, Aeroflot’ta çalışırken Suhkoi Jet 100’ün radarlardan kaybolduktan sonra Twitter’daki sayfasında, “Ne yani? Süperjet radarlardan mı kayboldu?! Ha-ha-ha! B...tan bir makine. Maalesef Aeroflot’un değil. Öyle olsaydı bir adet eksilirdi. Belki de tamamen satılırdı.”şeklinde yazı yazdı.

Aeroflot, 10 Mayısta Solovyova’yı işten çıkarmıştı. Rusya’daki Internet kullanıcıları bu açıklamadan dolayı Solovyova’ya yüklenmişlerdi. İlya Perekopskiy, “Rusya’daki iInternet kullanıcılarının savunmasız Yekaterna’ya yaptığı saldırıyı acı ile izledik. O hata yaptı. Eminim, bu hatadan ders almıştır.” dedi.

9 Mayısta yapılan tanıtım sırasında dağa çarpan Sukhoi Superjet 100 tipi uçakta 35 Endonezya vatandaşı, 8 Rusya vatandaşı, bir Fransız ve bir Amerikalı öldmüştü. Ses kayıtlarının incelenmesi sonucunda faciadan önce uçağın sağlam olduğunun tespit edildiği açıklanmıştı. Kazanın sebebi henüz tespit edilemedi.

Kurban Vaydotov
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.