SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalta Doğal Parkı yanıyor (VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2012 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2012 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yalta Doğal Parkı yanıyor (VİDEO)
Ağaca yıldırım çarpması sonucunda 26 Haziranda Yalta Dağ ve Orman Doğal Parkı sınırları içindeki Üçkoş vadisinde çıkan yangın, bugün itibarıyla 8 hektar alana yayıldı.

Ukrayna Sivil Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre saniyede 25 metrelik hızla esen şiddetli rüzgâr ve erişilmesi zor olan yerlerde ateşin söndürülememesi yangının hızlı bir şekilde yayılmasına neden oldu.

Yangın yeri ile en yakın yerleşim bölgesi arasında 2 kilometrelik mesafe bulunuyor. Yangından çıkan duman nedeniyle Yalta sakinleri pencerelerini açamıyorlar.

Ukrayna Sivil Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre sabahtan beri yangın söndürme karargahında Kırım Başbakanı Anatoly Mogilyov ve Yalta Belediye Başkanı Aleksey Boyarçuk görev yapıyor.

Yangında Ukrayna Sivil Savunma Bakanlığı ekipleri, Yalta Doğal Parkı, Ukrayna İçişleri Bakanlığı görevlileri dahil olmak üzere toplam 688 kişi ve 73 adet teknik araç çalışıyor.Yangın söndürülmesi için aralıksız su nakliyesi sağlandı. Su, tankerlerle getiriliyor. Parkın en yüksek tepesinden yangın yerine ana yol üzerinden 600 metreküp su ulaştırıldı. Yangın, havadan Mi-8 tipi helikopterlerle söndürülmeye çalışılıyor. Operasyona 3 helikopterin daha katılması planlanıyor.Mavile Abkerimova, Osman Bayramaliyev




QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.