SON DAKİKA
Hava Durumu

Yasağa rağmen Kırım'daki limana giren gemi tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yasağa rağmen Kırım'daki limana giren gemi tutuklandı

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ın limanlarına Ukrayna yönetimin uyguladığı giriş yasağını ihlal edip Sivastopol limanına giren Kanton gemisi tutuklandı.

Ukrayna Adalet Bakanı Danışmanı Georgiy Logvinskiy, “Geçici olarak işgal edilen topraklar” kanununa aykırı davranarak ilhak edilen Sivastopol limanına Temmuz ayında giren Kanton gemisinin tutuklandığını bildirdi.

Polinezya ülkesi olan Tuvalu’da kayıtlı olan geminin, İsrail’den geldiğini anlatan Logvinskiy, 12 kişilik mürettebatın arasında Hindistanlı ve Türklerin olduğunu belirtti.

Gemi kaptanı hakkında idari protokol düzenlendiğini yazan Logvinskiy, söz konusu geminin haczedileceğini bildirdi.

Kanton gemisinin, kolay para kazanmak için Ukrayna yönetiminin yasağına aykırı olarak Kırım’a giren 69 gemiden biri olduğunu ifade eden Logvinskiy, “Açgözlülük mahvedicidir” dedi.

Daha önce Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe resmi olarak kapattı. Böylece Kırım’ın limanlarına giren herhangi bir gemi büyük riskler üstlenmiş olacak, çünkü bu yasağa aykırı gelen gemi sahipleri ve kaptanları para ve hapis cezası gibi ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.