SON DAKİKA
Hava Durumu

3 Ekim: Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Günü

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Günü dolayısıyla yazılı birer açıklama yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
3 Ekim: Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Günü

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Günü dolayısıyla yazılı birer açıklama yaptılar.



Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2009'da Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan arasında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyini hayata geçiren Nahçıvan Anlaşması'nın imzalandığı 3 Ekim'in her yıl "Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Günü" olarak kutlandığı belirtildi.



129940



Açıklamada, "Türk Konseyi ortak tarih, dil, kimlik ve kültür gibi dört temel esasında kurulan, üye ülkeler arasında iş birliği ile dayanışmanın gelişmesi açısından önemli bölgesel bir platformdur. Azerbaycan, Türk Konseyi üyesi kardeş ülkelerle ikili ve çok taraflı ilişkilere büyük değer veriyor. Azerbaycan, üye ülkeler arasındaki karşılıklı güvenin güçlendirilmesi, bölge ve bölge dışında barışın korunması, ortak çıkarları kapsayan verimli iş birliklerinin teşviki, ticaret ve sermayeler için olumlu ortamın oluşturulması da dahil olmakla teşkilatın tüm amaçlarına sadıktır." ifadeleri kullanıldı.



Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan kutlama mesajında ise: "Bu yılın Konsey üyesi ülkeler ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 25. yıl dönümü olması kıvancımızı arttırmaktadır. Türk dünyasının ortak dil, tarih ve kültürel değerlere dayalı iş birliği iradesinin somut fırsatlara dönüştürülmesinde ve halklar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirilmesinde önemli rol oynayan Türk Konseyi'nin bundan sonraki süreçte de bölgesinde ve ötesinde barış ve refah ortamının yerleşmesine katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.