SON DAKİKA
Hava Durumu

"Annemle eşimi idam edin, kurşun parasını ben vereyim"

Çin zulmüne dayanamayan Uygur Türk'ü acısını: "Annemle eşimi idam edin, kurşun parasını ben vereyim" sözleriyle dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Annemle eşimi idam edin, kurşun parasını ben vereyim"

Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistan'dan gelme Kaşgarlı iş adamı Abdurrahman Hasan, Çinliler tarafından sözde “Islah ve Terbiye Merkezi” adındaki kampta rehin tutulan 68 yaşındaki annesi Emine Mehmet ve 22 yaşındaki hanımı Tunsa Gül Nurmehmet hakkında açıklama da bulundu. Hasan,“Lütfen onları idam edin, kurşun parasını ben vereyim, ölmeleri bu zulümlerden daha iyi” diye haykırdı.

Doğu Türkistan ile Orta Asya arasında meyve ihracat ticareti yapan Abdurahman Hasan, işgalci Çinliler'in, yurtdışındaki öğrencileri ve işadamlarını geri toplama hareketi başlattığında Türkiye’ye sığındı. Bütün mal varlığına Çin tarafından el konuldu, annesi ve hanımı tutuklanıp "ıslah ve Terbiye merkezi"olarak adlandırılan Çin usulü Nazi kamplarında rehin tutulmaya başlandı.

Kamplardaki kötü muamele, ve her türlü eziyetlerden dolayı bunalıma giren Abdurahman Hasan, Çin’den, annesi ve eşini idam ederek bu eziyet ve işkenceden kurtarmasını istedi. AbdurahmanHasan, Kaşgar’dan aldığı habere göre annesinin kamptaki hayatını anlattı: “Annem her sabah saaat 5:30 da uyandırılıyor, saat 8’e kadar sandalyede yere bakarak oturması emir ediliyormuş. Ardından taş gibi ekmekle kahvaltı yapıldıktan sonra akşam saat 10:30’a kadar yine aynı şekilde yukarıya bakarak oturması emrediliyormuş. Her gün bu şekilde devam ediyormuş. Annem yaşlı olduğundan dolayı dediklerini yapamamış. Bir gün aç bırakılarak ceza vermişler. Annem emekli öğretmen olduğu için götürdüğü bu kamp kampların en iyisiymiş. Düşünün, kötüleri nasıl acaba?

Doğu Türkistan'ın günümüzde karantin altına alınmiş durumda olduğu biliniyor, her Uygur Türk'ü aileden bir yada iki kişi bu merkezlere kapatılıyor. Doğu Türkistan’daki Türk toplumu yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumda ve hür dünyadan yardım bekliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.