SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi İbrahim'den önemli açıklamalar

Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın ülkede yürütmekte olduğu projelerde 40 bin Türk vatandaşının istihdam edildiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi İbrahim'den önemli açıklamalar

Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın ülkede yürütmekte olduğu projelerde 40 bin Türk vatandaşının istihdam edildiğini aktardı. Daily Sabah gazetesine konuşan İbrahim, SOCAR'ın yatırımlarının bu yıl içerisinde 20 milyar dolara ulaşacağını ifade etti.

İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilere de değinen İbrahim, "Ankara ve Bakü arasında diplomatik ve siyasi ilişkiler iyi durumda. Buna rağmen karşılıklı ticaret hacmi henüz yeterince beklentileri karşılamıyor. Bakü'de gerçekleştirilen görüşmede cumhurbaşkanları yıllık 2.5 milyar dolarlık ticaret hacminin, ilişkilerimizin doğasını karşılamadığını belirtiler." şeklinde konuştu.

En kısa sürede ticaret hacmini 5 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Büyükelçi, iki ülkenin de birbirlerinin ekonomisinde yatırımları bulunduğunu kaydederek, varolan ticaret hacminin bu anlamda üst düzey ekonomik iş birliğini tam olarak yansıtmadığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.