SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı Trakya Türklerinden ırkçı Yunan bakana dava

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Türklerle ilgili yaptığı "En iyi Türk ölü Türk’tür" ırkçı açıklaması nedeniyle Yunanistan eski bakanlarından Thedoros Pangalos aleyhinde suç duyurusunda bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Batı Trakya Türklerinden ırkçı Yunan bakana dava

Batı Trakya Türklerinin siyasi temsilcisi Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Türklerle ilgili yaptığı "En iyi Türk ölü Türk’tür" ırkçı açıklaması nedeniyle Yunanistan eski bakanlarından Thedoros Pangalos aleyhinde suç duyurusunda bulunacak.

Millet Gazetesi haberine göre konuyla ilgili partiden yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi; “Başkanımız Mustafa Ali Çavuş 21 Şubat 2018 Çarşamba günü, Yunanistan eski bakanlarından Theodoros Pangalos’un 13 Şubat Salı günü ulusal bir radyo kanalında sarfettiği 'En iyi Türk ölü Türk’tür' gibi ırkçı açıklamalarından dolayı eski bakan aleyhinde suç duyurusunda bulunacaktır.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş daha önce de şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ülkemizin eski dışişleri bakanlarından Theodoros Pangalos’un 'En iyi Türk ölü Türktür' şeklindeki ırkçı ve faşist açıklamasını şiddetle kınıyorum. Basına çıkan haberlere göre, Pangalos’un bir radyo programına konuşurken Türkler hakkında sarfettiği sözlerin hiçbir şekilde kabul edilebilir ifadeler olmadığını vurgulamak isterim.

DEB Partisi Genel Başkanı olarak bu ülkede Yunanistan’da doğan ve burada yaşayan yaklaşık 150 bin Yunanistan vatandaşı Batı Trakya Müslüman Türk'ünün olduğunu sayın Pangalos’a hatırlatmak isterim. Sarfettiği çirkin ve ırkçı sözlerin ülkesinin vatandaşı olan Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarını da hedef aldığını ve tüm azınlığa ağır bir hakaret teşkil ettiğini belirtirim.

Eski dışişleri bakanlarından Theodoros Pangalos’un bu ifadelerinden sonra Türk düşmanlığı ile ün yapmış olmasının nedenleri şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. Bu tür açıklamaların halklar arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmenin dışında hiç bir katkısı olmadığı aşikardır. Türk kimliğini hedef alan, içinde yüksek dozajda ırkçılık ve faşizm barındıran Pangalos’un bu açıklamalarını şiddetle kınar, bu çirkin ifadeleri nedeniyle özür dilemesini beklediğimizi tüm kamuoyuyla paylaşmak isterim"

Theodoros Pangolos ayrıca PKK terör örgütü ile de dostluğu bilinen biri. Pangolos 2002 yılında Yunanistan’da katıldığı “Dosyalar” adlı bir televizyon programında kendisinin ve yakınlarının PKK’ya ve terörist başı Abdullah Öcalan’a nasıl yardım ettiğini itiraf etmişti.

 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.