SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Gaz Koridoru için çalışmalar devam ediyor

Azerbaycan Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu'nun 4'üncü Bakanlar Toplantısı, 15 Şubat'ta Bakü'de gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Gaz Koridoru için çalışmalar devam ediyor

Azerbaycan Enerji Bakanlığı'ndan bugün, 12 Ocak'ta yapılan açıklamaya göre Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu'nun 4'üncü Bakanlar Toplantısı, 15 Şubat'ta Bakü'de gerçekleştirilecek. 

Açıklamada ayrıca, Danışma Kurulu dahilinde Bakü'de düzenlenecek olan bir sonraki bakanlar toplantısının organizasyonu için bir dizi görüşme gerçekleştirildiği kaydedilirken, "İlgili ülkelere ve çeşitli finans kuruluşlarına davet mektupları yollandı. Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 4'üncü Bakanlar Toplantısı'nın programı ve gündemi ise halihazırda detaylandırılmış durumda bulunuyor." ifadelerine yer verildi.

Danışma Kurulu dahilinde ilk bakanlar toplantısı 12 Şubat 2015 tarihinde düzenlenmişti. Daha önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev projeyle ilgili olarak, "Hiçbir engel bizi Güney Gaz Koridoru'nu gerçekleştirmekten vazgeçiremez. Yapay gecikmelerden kaçınmalıyız. Ekoloji problemini bahane edenler olabilir. Projelerimizdeki ekolojik standart en yüksek standartlardır. Sonucun iyi olacağından eminim. Sadece vakit kaybedebiliriz. Neden vakit kaybedelim ki vakit para demektir. Proje zamanında tamamlanmalıdır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.