SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, BM ve bölge ülkeleriyle olan iş birliğini artırıyor

Kazakistan, Orta Asya ve Birleşmiş Milletler (BM) ülkeleriyle olan iş birliğini daha da genişletecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, BM ve bölge ülkeleriyle olan iş birliğini artırıyor

Kazakistan, Orta Asya ve Birleşmiş Milletler (BM) ülkeleriyle olan iş birliğini daha da genişletecek. Kazak Tv'de bugün paylaşılan habere göre, Kazakistan Parlamentosu'nun alt kanadı Mazhilis'te bugün, 24 Ocak'ta söz konusu iş birliği fırsatlarına önemli bir anlaşma onaylandı.

Astana ve BM'nin, Kuzey Asya ve Orta Asya'daki alt bölge ofisleri için idari ve mali usuller konusunda vardığı anlaşmanın onaylandığı kaydedilirken, anlaşma doğrultusunda Kazak yetkililer, Almatı şehrinde yer alan BM ofisi için yıllık 100 bin dolarlık bir kaynak ayıracak. Anlaşmanın Mazhilis'te oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi. 

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhtar Tileyberdi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "BM, İstanbul ve Bangkok arasındaki coğrafi uzaklığı en aza indirgemeyi hedefliyor. Ayrıca Orta Asya'da çok sayıda etkili program ve aktiviteler de odaklanılan diğer konular arasında yer alıyor. Bu yeni anlaşma, BM'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanmasının yanı sıra, çevre koruma, ulaştırma ve istatistik gibi alanlarda bölgesel ortaklıklar geliştirilmesine de olanak tanıyacak." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.