SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan Çin'e doğalgaz ihraç edecek

Çin ile yapılan anlaşma sonucu bir yıl boyunca Kazakistan'ın, Çin'e 5 milyar metreküp doğalgaz ihraç edeceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan Çin'e doğalgaz ihraç edecek

Kazakistan, Çin'e 15 Ekim'den itibaren doğal gaz ihraç edecek. Çin ile yapılan anlaşma sonucu bir yıl boyunca Kazakistan'ın, Çin'e 5 milyar metreküp doğal gaz ihraç edeceği öğrenildi. Anlaşma sonucunda Kazakistan'ın 1 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Anlaşma; JSC KazTransGas şirketi ile PetroChina arasında 30 Eylül'de, Çin'in başkenti Pekin'de imzalandı. Kazakistan'ın batı bölgelerindeki doğalgaz sahalarından aktarılacak enerji, Çin'in büyük sanayi şehirlerine aktarılacak. 

Kazak doğal gazı Çin'e, Doğu Türkistan'ın Gulca şehirindeki, Çin-Kazakistan sınır kapısı olan Korgas sınır kapısından ulaşacak. Bu kapı ayrıca iki ülke arasındaki ticaretin de en yoğun olduğu geçiş kapısı olarak görülüyor.

Kazak şirketinin lojistik ve gaz ticaretinden sorumlu başkan yardımcısı Kayrat Şaripbayev "Kazakistan'ın doğalgaz ticareti için transit ve ihracat yollarındaki çeşitlilik büyük önem arz ediyor." ifadelerinde bulundu.

Anlaşma ikili ilişkilerde enerji sektöründeki artan bir işbirliği trendinin sonucu olarak görülüyor. Kazakistan'da petrol sektörünün %25'ini artık Çinli şirketler oluşturuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.