SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ABD'ye ulaştı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev bugün, 16 Ocak'ta ABD'nin başkenti Washington D.C.'ye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ABD'ye ulaştı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev bugün, 16 Ocak'ta ABD'nin başkenti Washington D.C.'ye ulaştı. Cumhurbaşkanı Nazarbayev, resmi ziyareti kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısına katılacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklanan günlük programında, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i Beyaz Saray'da ağırlayacağı, daha sonra kendisi ile bir ortak basın toplantısı düzenleyeceği ve Kazak Cumhurbaşkanı ile bir öğle yemeği gerçekleştirileceği belirtildi.

Beyaz Saray'dan ziyarete dair yapılan açıklamada ise "Başkan Donald Trump 16 Ocak'ta Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i Beyaz Saray'da ağırlayacak. İkili, stratejik ortaklık, bölgesel güvenlik sorunları ve ekonomik iş birliği gibi meselelerdeki ilişkilerini ve iş birliğini güçlendirme ve ileriye taşımanın yolları üzerinde konuşacak. İki devlet başkanı ayrıca Kazakistan'ın BM Güvenlik Konseyi başkanlığı döneminde uluslararası güvenlik sorunlarındaki (özellikle Afganistan) lider rolünü ve kitle imha silahları karşısındaki ortak mücadele tavırlarını masaya yatıracak." denildi.

Ziyaretin Türkiye saati ile 20:00-21:00 sularında başlaması bekleniyor. Bu ziyaret ayrıca, Kazakistan'ın BM Güvenlik Konseyi başkanlığı açısından büyük bir önem arz ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.