SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Başbakanı: Yabancı yatırımcının peşine düşeceğiz

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, "Yabancı yatırımcıları oturup bekleyemeyiz, bizim bizzat onları aramamız peşlerinden gitmemiz ve ülkemize yatırımları için en iyi koşulları yaratmalıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Başbakanı: Yabancı yatırımcının peşine düşeceğiz

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, İsviçre'nin Kırgızistan Büyükelçisi Veronique Hulmann ile yaptığı görüşmede: "Yabancı yatırımcıları oturup bekleyemeyiz, bizim bizzat onları aramamız peşlerinden gitmemiz ve ülkemize yatırımları için en iyi koşulları yaratmalıyız" açıklamalarında bulundu. Toplantıda İsviçre ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin boyutu ve geleceği de ele alındı.

Kırgızistan medyalarına bugün 18 Ocak'ta yansıyan haberlere göre Başbakan İsakov ayrıca Kırgızistan'ın kalkınma sürecini değerlendirerek: "Biz sadece basit bir kalkınma yolunu izlemiyoruz. Vatandaşlarımızın hayat standartlarında kalıcı bir iyileşme için tüm çabayı gösteriyoruz. Bu yolda atılacak en temel adımlardan biri yatırımcıları ülkemize çekmek. Bildiğiniz gibi yakın zamanda İsviçre'ye bir ziyarette bulunacağım. Bu ziyaretin amacı da bu yolda İsviçreli yatırımcıları ülkemize davet etmektir." dedi.

Başbakan ayrıca Kırgızistan'da ekonomi alanında yapısal reformlara gidileceğinin de sinyallerini verdi. İsakov, vergi kanununda, kamu yönetiminde çeşitli reformlar yapılacağını duyurdu.

İsviçre Büyükelçisi Veronique Hulmann da İsviçre'nin iki ülke arasındaki ilişkilerin ölçeğini büyültmek ve işbirliğini sağlamak için hazır olduğunu vurguladı. Taraflar yapılacak reformlarda özel sektörün geliştirilmesinde, su kaynaklarının yönetiminde ve ülkenin demokratikleştirilmesinde ortaklık kararı aldıklarını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.