SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan, BM'den terörle mücadele için yardım istedi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov ülkenin askeri gücünün arttırılmasını içeren kararı onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan, BM'den terörle mücadele için yardım istedi

Kırgızistan terörle mücadele için Birleşmiş Milletlerden (BM) ekonomik, teknik ve uzman asistan talebinde bulundu. Talep Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abduldayev tarafından New York'ta BM Terörle Mücadele Ofisi Başkanı Vladimir Voronkov'a iletildi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın basın servisinin kaydettiğine göre Bakan Abduldayev, BM'nin radikalizm ve terörle mücadele programlarının Kırgızistan tarafından desteklenmesini onayladı. Bakan, Kırgızistan'ın BM ile işbirliğini yoğunlaştırmaya önem verdiğini söyledi. 2017-2022 yılları için radikalizm ve terörizm ile mücadele programın uygulanması için uluslararası uzman, mali ve teknik yardımda bulunuldu. Ayrıca Vladimir Voronkov ile yapılan görüşmede bölgesel güvenlik konularına eğildiği belirtildi.

 

Kırgızistan ordusunu genişletiyor

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov ülkenin askeri gücünün arttırılmasını içeren kararı onayladı. Kararın, 20 Haziran 2017'de Moskova'da imzalanan anlaşmalar kapsamında hazırlandığı öğrenildi. 

Karara göre Kırgızistan ordusu, Rusya tarafından karşılanacak ekipman ve eğitim desteği ile ölçeğini büyütmeyi hedefliyor. Karar çerçevesinde Rusya ve Kırgızistan arasındaki askeri işbirliği kapsamının da genişletildiği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.