SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbek ekonomisi, Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeliği önemsiyor

Özbekistan, Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) üye olmak maksadıyla önümüzdeki günlerde bir dizi yatırım yönetmeliği ve kanununda değişikliğe gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2018 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2018 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbek ekonomisi, Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeliği önemsiyor

Özbekistan, Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) üye olmak maksadıyla önümüzdeki günlerde bir dizi yatırım yönetmeliği ve kanununda değişikliğe gidecek. Özbekistan Âli Meclisi'ne bağlı Senato'nun Başkan Yardımcısı Sadık Safovev, 26 Ocak tarihinde konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Dış ticaret faaliyetlerinin düzenlenmesi ve DTÖ'ye tam üyelik açısından Kazakistan'ın kendileri için örnek teşkil ettiğini belirten Safoyev, ülkede ekonomik büyümenin sağlam temellere oturması açısından yabancı yatırımın önemine dikkat çekti.

Safoyev ayrıca, "Dış yatırımlar için daha cazip bir yer haline gelmek maksadıyla yerel yürütme organlarının daha üretken çalışması ve benzeri konularda Kazakistan'dan öğreneceğimiz şeyler var. Girişimciler için şartların geliştirilmesi adına Kazakların değerli fikirlerini göz önünde bulunduracağız, bu açıdan Kazakistan'ın tecrübesi oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

Kazak iş dünyasından pek çok temsilci, Özbekistan'da aktif şekilde faaliyet gösteriyor. Komşu ülkede 250'den fazla Kazak girişimcinin iş ve istihdam yarattığı belirtiliyor. Bunlar arasında 200 anonim şirket ve 40'a yakın üretim tesisi bulunuyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.