SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, askeri reformlar hakkında konuştu

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Buhara bölgesinde konuşlu askeri birliği ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, askeri reformlar hakkında konuştu

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Buhara bölgesinde konuşlu askeri birliği ziyaret etti. 17 Şubat tarihinde gerçekleşen ziyarette Mirziyoyev, Özbek ordusu ve bölgedeki askeri duruma ilişkin önemli mesajlar verdi.

Buhara'da yer alan Güney - Batı Özel Askeri Bölgesi, içerdiği son teknoloji eğitim binaları, toplantı salonu, elektronik kütüphane, bilgisayar sınıflarıyla birlikte Özbek ordusunun savaşa hazırlık seviyesine önemli katkı sağlayan askeri merkezlerden biri durumunda bulunuyor. Daha önce Mirziyoyev, devam eden askeri reformlar kapsamında Buhara'daki askeri birlik için özel bir yerleşim inşa edilmesi emrini vermişti.

Bölgeyi ziyaretinde askerler ve subaylarla bir araya gelen Mirziyoyev, içinde bulunan sıkıntılı ve zor zamanda anavatanın korunmasının en önemli sorumluluklardan biri olduğunu kaydederken, askerlerin her daim tehditlerle yüzleşmeye hazır olması gerektiğini belirtti.

Mirziyoyev ayrıca, "Ordu, halkımız için güvenilir bir kalkandır. Savunma sistemimize dönük reformlar, ordumuzun ve halkımızın bütünlüğünü sağlama amacı taşıyor." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.