SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan'dan maden ve çelik endüstrisine büyük yatırım

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Karakalpakistan Özerk Bölgesi'nde büyük bir demir çelik kompleksinin inşasına onay verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan'dan maden ve çelik endüstrisine büyük yatırım

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Karakalpakistan Özerk Bölgesi'nde büyük bir demir çelik kompleksinin inşasına onay verdi. Azer News haberine göre madencilik ve metalurji çalışması yapılacak kompleksin 2024 yılında bitmesi planlanıyor.

Kompleksin tamamlanmasından sonra yıllık üretimin 1 milyon ton çeliğe ulaşması bekleniyor. Karaozak adlı ilçeye bağlı Tebinbulak adlı demir madeni alanında yapılacak projenin ön çalışmalarına hükümetten yazılı onay geldi. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ayrıca Özbekistan Demir Yolları'ndan projeye katkı sunması için 1 Nisan'a kadar alanda bir merkez kurmasını istedi. Ayrıca kompleksi inşa edecek şirketin 2018 yılı sonuna kadar son fizibilite çalışmalarını hükümete sunmakla yükümlü olduğu belirtiliyor.

Projenin toplam maliyetinin 1.5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu miktarın bir kısmının Çin bankalarından sağlanacak kredilerle karşılacağı öğrenildi. Tebinbulak'taki demir madeni rezervinin üç milyar tonun üzerinde olduğu belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.