SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dünyası Genç Bilimciler Zirvesi

TÜBAV Genç Bilimciler ve Türk Bilim Araştırma Vakfı tarafından (işbirliğinin 25. Yılı Anısına) Türk Dünyası Genç Bilimciler Zirvesi çalıştayı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Dünyası Genç Bilimciler Zirvesi

TÜBAV Genç Bilimciler ve Türk Bilim Araştırma Vakfı tarafından (işbirliğinin 25. Yılı Anısına) Türk Dünyası Genç Bilimciler Zirvesi çalıştayı düzenlendi.

20 Mayıs 2017 Cumartesi günü Ankara Holiday Inn Hotel'de Türk Dünyası Genç Bilimciler Zirvesi düzenlendi. Çalıştaya Türk Dünyasından bir çok ülke katıldı. Zirveye Kırım’ı temsilen, Kırım Derneği Genel Merkezi'nden Gençlik Komisyonu Başkanı Görkem Akbulut ve eski Gençlik Komisyonu Başkanı Fethi Kurtiy Şahin katıldı.

Çalıştay katılımcılar için düzenlenen kahvaltı ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere TÜBAV Başkanı Prof. Dr. Fatma Ayaz kürsüye davet edildi. Bu tarz etkinliklerin önemini vurgulayan Prof. Dr. Ayaz gelen herkese teşekkürlerini iletti.

Daha sonra TÜBAV Bşk Yard. Fatih M. Şahin, Genç Bilimciler Forumu sunumunu gerçekleştirdi. Türk Dünyasına ait müziklerin seslendirildiği etkinlik katılan her grubun kendine ait oluşturduğu bir arma ile devam etti.

TÜBAV adına konuşma yapan Prof. Dr. Enver Aydoğan, “Bugün için ben sizden şunu istirham edeceğim, bu çalışmalar sözde kalmasın bir takım kültürel etkinlikler yaparak gerek şiir okuyarak gerek edebi cümleler kurarak veya sanatsal faaliyetler yaparak birlikteliğimizi çok uzun süre devam ettiremeyiz. Kırım’daki, Karabağ’daki ve birçok yerdeki soydaşlarımızın daha medeni bir şekilde yaşamasını istiyorsak yapmamız gereken şeylerin başında bilim geliyor. Bu yaptığımız bilimi ekonomik ve ticari anlamda bir zenginliğe taşımamız gerekiyor. Bu sizlerin geleceğe taşıyacağınız en büyük sorumluluklarınızdandır.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Sertifika töreni ve toplu fotoğraf çekiminden sonra çalıştay sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.