SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Konseyi Dışişleri Bakanları BM'de görüştü

Türk Konseyi'nin 7. Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı New York'ta düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Konseyi Dışişleri Bakanları BM'de görüştü

Türk Konseyi'nin 7. Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı New York'ta düzenlendi.  Toplantıya Türkiye'den Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'dan Elmar Mammadyarov, Kazakistan'dan Kairat Abdrakhmanov, Kırgızistan'dan Erlan Abdyldev ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov katıldı.

Toplantı dün (21 Eylül) Türk Konseyi'nin dönem başkanı Kazakistan'ın ev sahipliğinde Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği binasında gerçekleşti.  Toplantıda, Türk Konseyi 6. Zirvesi’nin tarihi ve Sekretarya`nın ilgili idari konularının yanı sıra, Türk Konseyi’nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ve İslam İşbirliği Örgütü’nde (İİÖ) gözlemcilik statüsünü elde edebilmesi için atılacak adımların ele alındığı öğrenildi.

Bakanlar, Türk Konseyi`nin uluslararası arenada görünürlüğünün arttırılması ve özellikle BM Genel Kurulu ve İİO’de gözlemcilik statüsünün elde edilmesi konularında kaydedilen ilerlemelere ilişkin Sekretarya tarafından atılan adımlardan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Kazakistan Dışişleri Bakanı Kairat Abdrahkmanov tarafından Genel Sekreter Ramil Hasanov'a madalya hediye etti.

Topantıda ayrıca Türk Konseyi`ne bağlı kuruluşlar Türk Akademisi, Türk Kültür ve Miras Vakfı ile Göçebe Medeniyeti Merkezi’ne ilişkin konuları da ele aldılar. Macaristan`ın Türk Akademisi’nde gözlemcilik statüsü elde edilmesi hususu ele alındı ve bu isteğin desteklediği belirtildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.