SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmen milletvekili suikast iddialarını yalanladı

Irak Türkmen Cephesi yöneticilerinden ve Tuzhurmatu milletvekillerinden Niyazi Mimaroğlu, suikasta uğradığı ve öldürüldüğü iddialarını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmen milletvekili suikast iddialarını yalanladı

Irak Türkmen Cephesi yöneticilerinden ve Tuzhurmatu milletvekillerinden Niyazi Mimaroğlu suikasta uğradığı ve öldürüldüğü iddialarını yalanladı. Çeşitli haber kaynaklarında Mimaroğlu'nun, Tuzhurmatu'da kimliği belirsiz kişilerce öldürüldüğü iddia edilmişti.

Yapılan açıklamada Niyazi Mimaroğlu'nun bugün (19 Ocak) içerisinde herhangi bir saldırıya uğramadığı belirtildi. Mimaroğlu, bugün Bağdat'ta Temsilciler Meclisi oturumuna katıldığını vurgulayarak bu tür haberleri çıkartanlarıın art niyetli olduğunu iddia etti.

Tuzhurmatu geçtiğimiz yıllarda birçok Türkmen siyasetçinin suikaste maruz kaldığı bir yerdi. Son olarak Irak Türkmen Cephesi'nin eski başkanı Ali Haşim Muhtaroğlu Tuzhurmatu'da şehit edilmişti. Peşmerge işgali sırasında da Niyazi Mimaroğlu'nun evine havan topu ile saldırı düzenlenmişti. Tuzhurmatu'nun kurtarılması sırasında yaşanan çatışmalarda ise Türkmen vekilin oğlu yaralanmıştı.

Niyazi Mimaroğlu, sosyal medyadan da bir tekzip metni yayımladı:

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.