SON DAKİKA
Hava Durumu

Yakutistan'da soğuğa termometreler bile dayanamadı

Saha Cumhuriyeti olarak da bilinen Yakutistan'ın bazı bölgelerinde eksi 67 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, termometrelerin bozulmasına sebep oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yakutistan'da soğuğa termometreler bile dayanamadı

Saha Cumhuriyeti olarak da bilinen Yakutistan'ın bazı bölgelerinde eksi 67 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, termometrelerin bozulmasına sebep oldu. Rusya'nın başkenti Moskova'nın 5 bin 300 kilometre doğusunda bulunan Yakutistan'da öğrenciler, genellikle eksi 40 derecede okula gitse de, aşırı derecede düşen hava sıcaklığı nedeniyle okullar bir süre için tatil edildi. Yerel polis yetkilileri, ebeveynleri çocuklarını evde tutmaları konusunda uyardı.

Geçtiğimiz haftasonu kayıtlara geçen bir vakaya göre araçları bozulan iki kişi, yakınlarda bulunan bir çiftliğe yürümeye çalışırken feci şekilde dondu. Donan şahısların yanında bulunan diğer üç kişi ise, üstlerinde daha korunaklı ve sıcak tutan kıyafetler bulunması sebebiyle hayatta kalmayı başardı.

Bölgede yayın yapan bir televizyon kanalı, eksi 50 dereceye kadar ölçebilen termometrelerin, dünya üzerindeki en soğuk yerlerden biri olarak kabul edilen Oymyakon köyünde bu seviyenin de altına düştüğünü ekranlara getirdi. 2013 yılında Oymyakon köyünde yapılan termometre ölçümlerinde, eksi 71 derece ile tüm zamanların rekoru kırılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.