SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Başkanı Biden, Kırım Tatarı Elif Balkas'ı tebrik etti

ABD Başkanı Joe Biden, Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Rıfat Baybörü'nün ABD'de yaşayan kızı Elif Balkas'ı North Carolina'da çalıştığı şirkette ziyaret etti ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Başkanı Biden, Kırım Tatarı Elif Balkas'ı tebrik etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Rıfat Baybörü'nün ABD'de ünlü bir endüstri şirketinde genel müdür olarak görev yapan kızı Elif Balkas'ı ziyaret etti. Başkan Biden, başarılı çalışmalarından dolayı Balkas'ı tebrik etti. 

338162225 5892102934220170 7944507184269004171 n

ELİF BALKAS KİMDİR?

Elif Balkas’ın büyük dedesi Kırım ve Dobruca üzerinden Anadolu’ya göç ederek Ankara Gölbaşı’nda kurulan Kırım Tatar köyü olan Ballıkpınar’ın kurucuları arasında yer alıyor. Annesi ve babası Ballıkpınar'da Kırım Tatar kökenli olarak doğan Elif Balkas da 1977 yılında Ballıkpınar’da doğmuş, çocukluğunun bir bölümünü Ballıkpınar’da geçirdi. Lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi, Metalurji Bölümünde bölüm ikincisi olarak tamamlayan Balkas, aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak Yüksek Lisansını tamamladı, kazandığı burs ile doktora programına ABD’de devam etti.

North Carolina Devlet Üniversitesi’ndeki 4 yıllık programını 3,5 yılda tamamlayan Elif Balkas’ın “Galyum Nitrat’ın Gelişmiş Kristal Yapısı” üzerine doktora tezi, alanında dünyanın en gelişmiş çalışması olarak kabul gördü.

Doktora eğitiminin tamamlamasının ardında pek çok şirketten teklif alan Elif Balkas, halen North Carolina merkezli Wolfspeed şirketinde Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.