SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar yazar Erol Canarslanlar hayatını kaybetti

Ömrünü Kırım davasına adayan Erol Canaraslanlar, bugün Eskişehir'de hayatını kaybetti. Canarslanlar'ın cenaze namazı 26 Nisan 2024 tarihinde öğle namazına müteakiben Mahmud Sami Ramazanoğlu Camisi'nde kılınacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar yazar Erol Canarslanlar hayatını kaybetti

Kırım Tatar halkının millî davası adına yürüttüğü mücadeleyi ömrünün sonuna dek sürdüren Kırım Tatarı Erol Canarslanlar, 26 Nisan 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Canarslanlar'ın cenazesi 27 Nisan 2024 (yarın) tarihinde öğle namazına müteakiben Mahmud Sami Ramazanoğlu Camisi'inde kılınacak namazının ardından kaldırılacak.

EROL CANARSLANLAR KİMDİR?

Erol Canarslanlar 1948 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokulu Eskişehir Bahçelievler İlkokulunda, ortaokulu is Mehmetçik Okulunda bitirdi. Çocuk yaşlarında yaz tatillerinde ailesine katkıda bulunan Erarslnlar, 13 yıl boyunca sigortalı olarak Çift Kurt Kiremit Fabrikasında çalıştı.

1969 yılında Eskişehir Atatürk Lisesinden mezun olduktan sonra Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine kaydoldu. Dört yıl sonra 1973 yılında lisans eğitimini tamamlayıp İktisat-Maliye bölümünden mezun oldu. Yine o yıl sonlarında bursunu alarak okuduğu Sosyal Sigortalar Kurumu İstanbul Bakırköy Şube Müdürlüğü emrinde memur olarak göreve başladı.

Ardından, Sosyal Sigortalar Kurumu Eskişehir ve Bilecik ilinde 1987 yılına kadar çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra o yıl Eskişehir Belediyesine Şube Müdürü olarak atandı. Aralıksız 2001 yılı sonlarına kadar çeşitli birimlerde idareci olarak görevlerde bulundu.

2001 yılı sonunda kendi isteği üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında emekliliğe ayrıldı. Son olarak 2007 yılından bu yana Eskişehir ve Göç tarihi üzerine Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İstanbul Osmanlı ve Ankara Cumhuriyet arşivlerinde araştırma ve çalışmalar yürüttü.

Evli ve iki çocuk babası olan Canarslanlar 26 Nisan 2024 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.