SON DAKİKA
Hava Durumu

Pakistan, Kırgızistan'ı limanlarını kullanmaya davet etti

Kırgızistan'da resmi ziyarette bulunan Pakistan Dışişleri Bakanı Celil Abbas Jilani, Kırgızistan'ı ülkesindeki limanları kullanmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pakistan, Kırgızistan'ı limanlarını kullanmaya davet etti

Pakistan İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Celil Abbas Jilani, Kırgızistan'ın Dış Politika Dairesi Başkanı Ceenbek Kulubaev ile resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Bişkek'e geldi ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyi toplantısına katıldı.

KIRGIZİSTAN İLE PAKİSTAN ARASINDAKİ STRATEJİK ORTAKLIK

Kırgızistan Dış Politika Dairesi tarafından 25 Ekim 2023 tarihinde yapılan açıklamada, tarafların Kırgızistan ile Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin güncel konularını ele aldığı belirtildi. İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veren taraflar, en üst düzeyde karşılıklı ziyaretlerin yanı sıra iki devletin dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde bir sonraki siyasi istişare turunun yapılması konusunda anlaştı.

Tanımsız

İKİ DEVLET BAKANLIKLAR ARASI ANLAŞMALARIN HIZLA İMZALANMASI GEREK

Toplantı sırasında Başkan Kulubaev, Kırgızistan ile Pakistan arasındaki devletlerarası ilişkileri artıracak ticaret, yatırım, turizm, eğitim ve askeri-teknik sektörlerdeki işbirliği için bakanlıklar arası anlaşmaların hızla imzalanması gerektiğine dikkat çekti.

PAKİSTAN'DAN KIRGIZİSTAN'A DAVET

Bakan Jilani, Pakistan'ın Kırgızistan iş dünyasına yeni fırsatlar sunması ve küresel ticareti teşvik etmesi için Pakistan limanlarını kullanma daveti yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.