SON DAKİKA
Hava Durumu

Tokayev'den Kazak milyarderlere afet çağrısı

Kazakistan'daki son 80 yılın en büyük sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Cumhurbaşkanı Tokayev, Forbes sıralamasında yer alan Kazak milyarderlere yardım için çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tokayev'den Kazak milyarderlere afet çağrısı

Kazakistan'ın bazı bölgelerinde 27 Mart 2024 tarihinde karların erimesi ve şiddetli yağışlar nedeniyle yüzlerce köy ve binlerce ev su altında kalırken, 60'tan fazla köye ulaşım kesildi. Yaşanan sel afetlerinden dolayı 10 bölgede olağanüstü hâl ilan edildi. 

KAZAK MİLYARDERLERE YARDIM İÇİN GÖREVLENDİRİLECEK

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev 18 Nisan 2024 tarihinde sel felaketinden etkilenen Tobol kentindeki operasyon karargahında Kostanay bölgesi sakinleriyle toplantı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Tokayev toplantıda selden etkilenen her bölge, ilçe ve köye yapılacak yardım ve diğer işlemler için Forbes sıralamasında yer alan Kazak milyarderlere yardım için görevlendireceğini bildirdi.

"FORBES LİSTESİNDE YER ALAN ÇOK ZENGİN GİRİŞİMCİLERİMİZ VAR"

Tokayev, "Forbes listesinde yer alan çok zengin girişimcilerimiz var. Onlarla görüşmeler yapılacak. Her bölgeye, ilçeye, köye görevlendirilecekler" ifadelerini kullandı. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı'nın verilerine göre sel felketinden dolayı tahliye edilenlerin sayısı 117 bin kişiye yaklaştı.

DAHA ÖNCE "KAZAKİSTAN HALKI İÇİN" FONU OLUŞTURULMUŞTU

Bu, Tokayev'in yardım için Kazak milyarderlere başvurması ilk sefer değil. 2022 Ocak Olaylarının ardından girişimcilerin ve şirketlerin katkı sağladığı "Kazakistan Halkı İçin" fonu oluşturulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.