SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan parlamentosu karıştı: Muhalifler, Rus destekçileri dövdü!

Gürcistan parlamentosunda, muhalif milletvekili Aleko Elisashvili, yabancı ajanlar yasa tasarısını tartışan Rus yanlısı Mamuka Mdinaradze'ye yumruk attı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gürcistan parlamentosu karıştı: Muhalifler, Rus destekçileri dövdü!

Gürcistan parlamentosunda tartışılan "yabancı ajanlar" yasa tasarısı, siyasetçiler arasındaki iplerin gerilmesine neden oldu. Muhalif Gürcü milletvekili Aleko Elisashvili, 15 Nisan 2024 tarihinde parlamentoda yabancı ajanlar yasa tasarısını öne süren Rus yanlısı milletvekili Mamuka Mdinaradze'ye yumruk attı. 

Aynı gün akşam saatlerinde başkent Tiflis'teki parlamento binası önünde toplanan Gürcü vatandaşlar, yabancı ajan yasa tasarısına tepki göstermek için protesto eylemi başlattı. Güvenlik güçleri tarafından 14 kişi gözaltına alınırken göstericiler, 16 Nisan'da parlamentoda oylanması planlanan yasa tasarısını protesto etmek için parlamento binası önünde bekleyeceklerini aktardı. Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, yasa tasarısının Gürcistan'ın Avrupa Birliğine (AB) entegrasyonun bir tehdit olduğunu belirtiyor.

YABANCI AJAN YASA TASARISI

“Yabancı Nüfusun Şeffaflığı” yasa tasarısına göre yıllık gelirlerinin yüzde 20'den fazlasını yurt dışından sağlayan tüzel kişiler ve medya kuruluşları, Gürcistan için yabancı ajan olarak değerlendirilecek.

Gürcistan vatandaşları, kabul edilen bu yasanın Rusya'da medya kuruluşlarına yönelik uygulanan bir yasaya benzetti. Gürcistan'da tartışmaya neden olan yasa tasarısı, Rusya Federasyonu'nun kanunlarında da aynı şekilde mevcut. Rus kanunlarında da yurt dışından mali destek alan tüm kurum ve kişiler, "yabancı ajan" olarak kabul ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.