SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan Başbakanından AB'ye üye olma çağrısı: Bu Rusya'nın Karadeniz'deki hakimiyetine son verebilir

Gürcistan Başbakanı Salome Zurabişvili, işgalci Rusya'nın Karadeniz'deki hakimiyetini engellemek için Gürcistan'ın Avrupa Birliğine üye olması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gürcistan Başbakanından AB'ye üye olma çağrısı: Bu Rusya'nın Karadeniz'deki hakimiyetine son verebilir

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Rusya'nın Karadeniz hakimiyetine engel olabilmek için ülkesinin Avrupa Birliğine (AB) üye olması gerektiğini vurguladı. Interpress haber ajansı, Cuhmurbaşkanı Zurabişvili'nin açıklamalarını paylaştı. Rusya'nın yayılmacı emellerine dikkat çeken Zurbaşivili, "Eğer AB'de Polonya, Baltık ülkeleri, Romanya ve Bulgaristan olmasaydı Ukrayna'daki mevcut savaşın nasıl olacağını kimse hayal edebiliyor mu? Yani önceki genişleme aslında tüm AB için ek güvenlik sağladı ve bir sonraki genişleme de ek güvenlik sağlayacak. AB ve bizim için güvenlik" ifadelerini kullandı. 

GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANINDAN AB'YE ÜYE OLMA ÇAĞRISI

Ülkede güvenliğin AB üyeliği ile sağlanacağını dile getiren Cumhurbaşkanı, "Rusya'nın yapmaya çalıştığı gibi Karadeniz'de ayrıcalıklı bir devlet olmamasının Avrupa Birliğinin ve tabii ki Gürcistan'ın çıkarına, güvenliğimiz ve Avrupa ile bağlantımız açısından olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ukrayna'ya karşı geniş çaplı işgal girişimi başlatan Rusya, AB üyesi ülkelerin yaptırımlarıyla yüz yüze gelirken, söz konusu devletler, Rusya'nın saldırılarına karşı ciddi önlemler alıyor. Karadeniz'de hakimiyet kurma amacı güden Rusya'nın Ukrayna cephesindeki başarısız vaziyeti ise savaşın 3. yılında gözler önünde.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.