SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Birleşik Krallık'a askeri ultimatom verdi!

Rusya, Ukrayna'nın Birleşik Krallık silahlarını kullanarak ülkesini hedef aldığı için, Birleşik Krallık'a ait askeri unsurları vuracaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Birleşik Krallık'a askeri ultimatom verdi!

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Birleşik Krallık silahlarını kullanarak ülkesini hedef aldığı gerekçesi ile Birleşik Krallık'a askeri ültimatom vererek göz dağı verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı 6 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, verilecek askeri yanıtın Ukrayna ve ötesindeki Birleşik Krallık askeri tesislerine ve ekipmanına yönelik olabileceği belirtildi. 

"UKRAYNA, RUS TOPRAKLARINDAKİ HEDEFLERE BİRLEŞİK KRALLIK SİLAHLARIYLA SALDIRMA HAKKINA SAHİP" 

Bakanlık bu sebeple Birleşik Krallık'ın Moskova Büyükelçisi Nigel Casey'in bakanlığa çağrıldığını ve protesto notası verildiğini açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron'ın Reuters'a verdiği röportajda "Ukrayna, Rus topraklarındaki hedeflere Birleşik Krallık silahlarıyla saldırma hakkına sahip" ifadelerini kullanmasını anımsattı.

"RUSYA'NIN HERHANGİ BİR ASKERİ UNSUR VE TEÇHİZATI VURULABİLECEK"

Ayrıca açıklamada, "Cameron'un düşmanca açıklaması, Birleşik Krallık'ın, Ukrayna'ya verilen uzun menzilli seyir füzelerinin Rus topraklarına karşı kullanılmayacağı yönünde daha önce verdiği taahhütleriyle çelişiyor. Cameron, bu yaklaşımı reddederek, ülkesinin fiilen çatışma tarafı olduğunu kabul etti. Rus tarafı, Cameron'ın ifadelerini ciddi bir gerilim kanıtı ve Londra'nın çatışmalarda Ukrayna tarafında yer aldığı teyidi olarak değerlendiriyor. Ukrayna'nın Birleşik Krallık silahlarıyla Rus topraklarına yapacağı saldırılara yanıt olarak, Ukrayna'da ve Ukrayna dışında bulunan Birleşik Krallık'ın herhangi bir askeri unsur ve teçhizatı vurulabilecek"  ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.