SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'daki 3 Rus askerî üsse füze saldırısı!

Rus işgali altındaki Kırım’da gece saatlerinde işgalci Rus ordusuna ait bir dizi askerî üsse saldırılar düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'daki 3 Rus askerî üsse füze saldırısı!

Rus işgali altındaki Kırım’da 29 Nisan’ı 30 Nisan’a bağlayan gece Rusya Hava Savunma Komutanlığına bağlı olarak konuşlanan 3 askerî üsse saldırı gerçekleştirildi.

Sosyal medya üzerinde faaliyet gösteren Astra haber sayfası yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Canköy’deki Rus hava üssünün füzelerle vurulduğunu bildirdi.

RUSLARIN CANKÖY HAVA ÜSSÜ VURULDU

Açıklamada, “30 Nisan gecesi, balistik füzeler (büyük ihtimal; MGM-140, ATACMS) Canköy hava üssünü vurdu. Burada Rusya Güney Askeri Bölgesi 4. Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Komutanlığının helikopter alayı konuşlandırılıyor.” dedildi ve olayda 5 Rus askerin yaralandığı kaydedildi.

Ayrıca, Rusya Güney Askeri Bölgesi Hava Savunma Komutanlığına bağlı Akmescit (Simferopol) bölgesindeki Beş Terek (Donskoye) köyündeki askeri üsse füze saldırısının düzenlendiği, saldırı sonucu üste yangın çıktığını ve bir dizi Rus askerini yaralandığı aktarıldı.

Bunun dışında, 31. Hava Savunma Tümenine ait ve Sak ile Akmeçit (Çernomorskoye) bölgelerinde bulunan askerî tesislerin saldırıya uğradığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.