SON DAKİKA
Hava Durumu

Geri sayım başladı: Ukrayna F-16'larını teslim alacak

Danimarka'nın Kıyiv Büyükelçisi Ole Egberg Mikkelsen, Ukrayna'ya ilk F-16 savaş uçaklarının yaz ayarında teslim edileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Geri sayım başladı: Ukrayna F-16'larını teslim alacak

Danimarka'nın, Ukrayna’ya ilk F-16 savaş uçaklarını yaz aylarında teslim edeceği bildirildi. Uçaklar, Ukrayna’ya destek sistemi, bakım ve yer ekipleriyle birlikte teslim edilecek.

YAKINDA OPERASYONA HAZIR OLACAKLAR

Danimarka'nın Kıyiv Büyükelçisi Ole Egberg Mikkelsen, RBK-Ukrayna haber ajansına yaptığı açıklamada, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in geçtiğimiz günlerde Ukrayna'da düzenlediği ziyaret sırasında, uçakların bu yaz teslim edileceğini ancak hangi ayda geleceğini belirtmediğini anımsattı. Büyükelçi, “Ben sadece onun söylediklerine atıfta bulunabilirim. Elbette bu durum sadece uçakla ilgili olmadığı ve uçak sadece bir bileşen olduğu için karmaşık. Uçağın iyi çalışır durumda olmasını sağlayan destek, bakım ve yer ekiplerinden oluşan bütün bir sistem var." dedi.

Geçen yıl ağustos ayında Danimarka'daki bir hava üssünde eğitim alan bazı Ukraynalı pilotlarla bir araya geldiğini de sözlerine ekleyen Frederiksen, “Size, (uçağı kullanmaya) başlamak için çok ama çok hevesli olduklarını söyleyebilirim. Bu yüzden iyimserim, eminim yakında gelecekler ve umarım yakında operasyona hazır olacaklar." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.