SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’daki Rus askeri üssüne SİHA saldırısı!

Rus işgali altındaki Kırım’da önceki gece meydana gelen patlamalardan birinin silahlı insansız hava aracı sonucunda askeri üste yaşandığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 03:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’daki Rus askeri üssüne SİHA saldırısı!

Rus işgali altındaki Kırım’da, 28 Şubat ile 1 Mart’ı bağlayan gece meydana gelen patlamaların sebebi belli oldu. Rus RBK haber ajansının Rusya İçişleri Bakanlığındaki kaynaklarına dayanarak hazırladığı habere göre, türü tespit edilemeyen iki silahlı insansız hava aracı (SİHA) gece saatlerinde Kırım’daki bir Rus askeri üssüne düştü.

Söz konusu haberde, SİHA'ların isabet ettiği Rus işgali altındaki Kırım'daki Rus üssünün adı belirtilmedi. Ancak, bir SİHA’nın patlaması sonucu üsteki idari binaların zarar gördüğü belirtildi.

KIRIM’DA PATLAMA SESLERİ

28 Şubat ile 1 Mart’ı bağlayan gece, Kırım'ın farklı şehirlerinde büyük çaplı patlamalar yaşandı. Yerel sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarında, patlama seslerinin Kezlev (Yevpatoriya), Sak ve Yarılgaç (Mezvodnoye) köyü yakınlarında duyulduğu aktarılmıştı.

Daha sonra Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Kırım’a saldırılar düzenlediğini iddia etti. İşgalciler 6 SİHA’yı düşürdüklerini ileri sürdü. Toplam SİHA saldırısı konusunda bir açıklama yapılmadı. Diğer taraftan, Ukrayna devleti konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.