SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı, bir işbirlikçiye daha soruşturma açtı!

Ukrayna'ya bağlı Kırım Savcılığı, işgalci Rusya'nın Kırım'a karşı işgaline destek veren işbirlikçi hakimi gıyaben yargıladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı, bir işbirlikçiye daha soruşturma açtı!

Ukrayna'ya bağlı Kırım Savcılığı, Kırım'ın işgalinden sonra Ukrayna halkına sadakat yeminine ihanet eden ve düşmanla işbirliği yapan Kırımlı eski Ukraynalı yargıçları tespit edip adalete teslim etmeye devam ediyor.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Savcılığı, Rusya'nın kontrolündeki Seyitler (Nijnegorsk) Bölge Mahkemesi hakimini vatana ihanetle suçlayarak 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Savcılık, cezaya çarptırılan şahıs hakkında "Mahkeme, 2014 yılında hükümlünün yeminini değiştirdiğini ve işgalciler için çalışmaya başladığını kanıtladı. (İşgalci) hükumet sırasında, yasa dışı olarak kurulan Kırım Cumhuriyeti Seyitler (Nijnegorsk) Bölge Mahkemesi'nin başkan yardımcılığını yürüttü" dedi. Savcılık, işbirlikçi hakimin adını açıklamasa da Ukrayna basını, işbirlikçi hakimin adının Viktorya Belyakova olduğunu söyledi.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Savcılığı tarafından açıklanan suçlamalar sonucunda 20 işbirlikçi gıyaben yargılandı. Savcılık, işbirlikçilere ait 328 iddianamenin daha mahkemede beklediğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.