SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 23 Nisan Törenleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışına katıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 16 Nisan 2024 tarihinde Girne'de gerçekleşen Atatürk Dönemi 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri Fotoğraf Sergisi’nin açılış törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 23 Nisan Törenleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışına katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akkule Hizmet Derneği tarafından Eriş Ülger’in arşivinden yararlanılarak düzenlenen Atatürk Dönemi 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri Fotoğraf Sergisi’nin açılış törenine katıldı.

"BİZDEN SONRA DEVLETİ SİZ YÖNETECEKSİNİZ"

Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, 23 Nisan İlkokulu öğrencileriyle birlikte anlamlı bir sergide bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocukken özlemle beklediğini söyleyen Tatar, Atatürk’ün ileride ülkeyi yönetecek çocuklara çok önem verdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Atatürk’ün düşmandan kurtulmak için verilen mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda gösterdiği vizyon ve milli değerlerin Kıbrıs Türkünün de varoluş mücadelesinde ilham kaynağı olduğunu kaydetti.

Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü dile getiren Ersin Tatar, özgürlük ve varoluş ile devletin kurulmasında giden yolda Dr Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve diğer dava arkadaşlarını rahmetle andı.

104 yıl önce resmedilen fotoğraflarla Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı’nın küllerinden doğduğuna işaret eden Tatar; vatan, millet, bayrak sevgisi, birlik ve beraberlikle bir devletin inşa edildiğini bu nedenle Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmetle andığını belirtti.

Konuşmanın sonunda çocuklara hitaben konuşan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizden sonra devleti siz yöneteceksiniz. Öğretmenlerinizin kattığı değerin önemini bilin. Maneviyatımızla, kültürümüzle geleneklerimizle devletimize ve bayrağımıza sahip çıkın. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayın” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.