SON DAKİKA
Hava Durumu

Tatar: KKTC'nin güvenliği Türkiye'nin güvencesindedir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin ülkesinin ve halkının güvenliği için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Halkımızın güvenliği, Türkiye'nin güvencesindedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tatar: KKTC'nin güvenliği Türkiye'nin güvencesindedir

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 14 Nisan 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde Akdeniz'deki gelişmelerin ele alındığı üst düzey toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Tatar başkanlık yaptı. Toplantıya Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Güneş Onar ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu katıldı.

KIBRIS TÜRK HALKININ ENDİŞELENECEĞİ BİR DURUM YOK

İran'ın İsrail'e yönelik insansız hava araçları (İHA) ve balistik füzelerle yaptığı misillemenin yanısıra Akdeniz'deki gelişmelerin de değerlendirildiği toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Tatar, Türkiye'nin üstün kabiliyet ve kapasitesini bölge barışı ve huzuru için kullandığını belirterek, Kıbrıs Türk halkının endişeleneceği bir durum olmadığını kaydetti.

HALKIMIZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN GÜVENCESİNDE

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye'nin bölgenin güçlü ülkesi olduğuna ve tüm imkanları ile Kıbrıs Türk halkına destek verdiğine işaret ederek, "Halkımızın güvenliği, Türkiye'nin güvencesindedir. Halkımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvencesinde, güven huzur ve barış içinde yaşamaya devam edecektir. Halkımız endişelenmesin" ifadelerini kullandı.

"KKTC'NİN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE'YE AİTTİR"

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu da Türkiye'nin KKTC'nin garantörü ve müttefiki olduğunu hatırlatarak, "KKTC'nin güvenliği Türkiye'ye aittir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.