SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Herson'da bir üniversiteyi bombaladı!

Vladimir Putin emrindeki işgalci Rus güçleri, 28 Mart sabahı Ukrayna'nın Herson bölgesindeki bir üniversiteyi bombaladı. Üniversitenin dersliklerinde yıkım meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Herson'da bir üniversiteyi bombaladı!

İşgalci Rus güçleri 28 Mart 2024 tarihinde Ukrayna'nın güneyindeki Herson'a saldırdı.Yerleşim yerlerini hedef alarak sivilleri katleden işgalci Rusya, sabah saat 04.00 sularında bölgedeki üniversiteyi bombaladı.

ÜNİVERSİTENİN DERSLİKLERİNDE YIKIM OLUŞTU

Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bina duvarında büyük bir delik oluştuğunu ve saldırı sonucunda camların kırıldığını aktardı. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı saldırının ardından dersliklerde ağır yıkım oluştu. 

Herson Üniversitesi Rektörü Oleksandr Spivakovskıy ise dersliklerin zarar gördüğünü belirttiği açıklamasında,"Askerî hiçbir şeyimiz yok ve olamaz. Rus ordusu barışçıl bir üniversiteyi bombalıyor ve savaşıyor. Yıkım var. Üç oditoryum (derslik) hasar gördü, komisyon bunun boyutunu anlamaya çalışıyor. Önemli olan şu ki, orada bir yıkım var. Burası kimya, biyoloji ve coğrafyanın öğretildiği modern sınıflarımızdı" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.