SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Vatanseverlerimizi korumak görevimizdir

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’nın Rusya tarafından alıkonulan vatansever vatandaşlarını savunmak için elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Vatanseverlerimizi korumak görevimizdir

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, savaş esirleri, rehineler ve siyasi tutsaklarının kurtuluş mücadelesinin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Ofisi girişimiyle oluşturulan Rusya Federasyonu Tarafından Yasa Dışı Alıkonulan Sivillerin Serbest Bırakılmasına İlişkin Uluslararası Platform faaliyete geçti. Kıyiv’de bugün düzenlenen açılış toplantısında konuşan Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’nın vatanseverlerini savunmak için elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, “Unutulmadıklarına, ülkenin onları korumak ve özgürleştirmek için mümkün olan her şeyi yaptığına güvenmeleri gerekiyor. Sovyet kamplarındaki deneyimlerime dayanarak, halkınızın yanınızda olduğu, halkınızın koruması altında olduğu için aileniz, çocuklarınız için endişelenmeye gerekmediğini hissinin bir siyasi tutsağa ne kadar güç verdiğini hatırlıyorum.” dedi.

Tüm esirleri ve siyasi tutsakları evine döndürmesinin Ukrayna için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kırımoğlu, “En önemlisi, savaş esirleri, rehineler ve siyasi tutsaklarımızın kurtuluş mücadelesinin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve Avrupa-Atlantik geleceği için verdiği mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.