SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Ombudsmanı Malkoç: Türkiye olarak Rusya'nın Kırım dahil Ukrayna topraklarını işgal etmesine hep karşı çıktık

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de "Rusya Federasyonu Tarafından Yasa Dışı Alıkonulan Sivillerin Serbest Bırakılmasına İlişkin Uluslararası Platformu" açılışı gerçekleştirildi. Türkiye Kamu Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, konuşma gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Ombudsmanı Malkoç: Türkiye olarak Rusya'nın Kırım dahil Ukrayna topraklarını işgal etmesine hep karşı çıktık

Vatan Kırım topraklarının işgalci Rus güçleri tarafından işgalinin bugün 10. yıldönümü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminin ise 2. yıldönümü kaydediliyor. Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de "Rusya Federasyonu Tarafından Yasa Dışı Alıkonulan Sivillerin Serbest Bırakılmasına İlişkin Uluslararası Platformu" açılışı gerçekleştirildi. Türkiye Kamu Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, konuşma gerçekleştirdi.

"KIRIM, UKRAYNA'NIN BİR PARÇASI"

Şeref Malkoç konuşmasında, "Türkiye olarak Rusya'nın Kırım dahil Ukrayna topraklarını işgal etmesine hep karşı çıktık. Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduğunu söyledik ve Ukrayna topraklarının bütünlüğünü her zaman dile getirdik" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin barışı sağlamak için harekete geçtiğini ifade eden Malkoç, "Ukrayna ve Rusya arasındaki savaştan en fazla etkilenen gruplar kuşkusuz çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve savunmasız gruplar olmuştur. Keyfi olarak sivillerin tutuklanması, siyasi mahkum heyetlerin oluşturulması son derece yanlıştır, hukuka aykırıdır. Her zaman dile getirdiğimiz gibi savaşın kazananı olmadığı gibi barış herkesi kazandırır. Bu kapsamda Ukrayna ve Rusya savaşının ilk günlerinden itibaren Türkiye barışı sağlamak amacıyla hareket etmiştir" ifadelerini kullandı.

"VATANINDAN EDİNMİŞ, İNSANLARIN ÜLKESİNE GERİ DÖNMESİNİ BEKLEMEKTEYİZ"

Malkoç, yerinden edilenlerin vatanlarına dönmesini beklediklerini dile getirirken, "Rusya işgali ile yerinden edilen binlerce Ukraynalı ve Kırım Tatarlarının bir an önce vatanlarına dönmesini beklemekteyiz. Türkiye Ombudsmanı olarak Kırım'da ve Ukrayna'da yaşanan insan hakları ihlalleri işini yakından takip etmekteyiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.